Törvényfigyelő

Ön helyett figyeli a magyar jogalkotást:
a törvényjavaslatokat, a Magyar Közlönyöket, a Hivatalos Értesítőket és mindezekben az Ön által beállított kulcsszavakat.

Általános szerződési feltételek

1. A Törvényfigyelő a www.parlament.hu honlap, valamint a Magyar Közlönyök és Hivatalos értesítők figyelését végző honlap.

2. A Törvényfigyelő a figyelés során észleli, ha

a) új törvényjavaslat kerül az Országgyűlés honlapjára, új Magyar Közlöny és új Hivatalos Értesítő jelenik meg

b) folyamatban lévő törvényjavaslat adatai változnak

c) folyamatban lévő törvényjavaslathoz új nem önálló iromány érkezik

d) már benyújtott nem önálló iromány adatai változnak

e) a felhasználó által megadott szó új irományban, új Magyar Közlönyben vagy új Hivatalos Értesítőben megjelenik

A Törvényfigyelő rendszere ezekről az eseményekről a regisztrált felhasználókat e-mailben tájékoztatja a felhasználók által beállított törvényjavaslatok és figyeltetett szavak alapján.

3. A szolgáltatások igénybevétele ingyenes. Sem a regisztráció, sem a szolgáltatások igénybevétele semmilyen kötelezettségvállalással nem jár a felhasználók részéről.

4. A 2. a)-d) ponthoz: beállítható annak a figyelése, hogy érkezik-e új törvényjavaslat (2. a) pont), illetve bármelyik folyamatban lévő törvényjavaslat figyelése jelölhető pipával (2. b-d) pont). A jelenlegi teszt üzemmódan legfeljebb öt pipa tehető ki.

5. A 2. e) ponthoz: a figyelés beállítása során legfeljebb öt kulcsszó figyelését lehet. A kulcsszavak beállításánál az alábbiakat kell figyelembe venni:

A szavakat/kifejezéseket (legfeljebb ötöt) egyesével kell megadni - nem vesszővel elválasztva -, és legalább három karakter hosszúnak kell lenniük.

A szavakat (legfeljebb ötöt) egyesével kell megadni, egy-egy szó megadása után az "Enter" billentyűt kell leütni. A figyelésből történő eltávolításhoz az adott szó melleti kis x-et kell megnyomni.

A szóköz számít a szó/kifejezés megadásakor. Pl. az 'adó' szó megadása esetén értesítést küld a rendszer a 'kiadó' és a 'jövedelemadó' szó megjelenésekor. De az ' adó' - azaz szóközzel kiegészített - szó megadása esetén akkor küld értesítést a rendszer, ha maga az adó szó vagy az adó-val kezdődő szó jelenik meg a Magyar Közlönyben.

Kisbetű/nagybetű nem számít.

6. A Törvényfigyelő rendszere által e-mailben kiküldött értesítések tájékoztató jellegűek, az abban foglaltak helyességéért a Törvényfigyelő üzemeltetője, tulajdonosa semmilyen felelősséget nem vállal, így az e-mailes értesítésben foglaltakkal kapcsolatban a Törvényfigyelő üzemeltetőjével szemben semmilyen igény nem támasztható. A Törvényfigyelő a rendszerében generált e-maileket kiküldi, azonban nem vállalja a felelősséget abban a vonatkozásban, hogy az ténylegesen meg is érkezik a felhasználó e-mail címére. A Törvényfigyelő nem vállalja a felelősséget továbbá abban a vonatkozásban, hogy a felhasználó által beállított törvényjavaslatok kapcsán bekövetkező eseményeket maradéktalanul fel tudja dolgozni különös tekintettel arra, hogy a Törvényfigyelő működése a www.parlament.hu működésétől is függ, így ha a Törvényfigyelő bármely okból nem éri el a www.parlament.hu honlapot, vagy az azon tárolt adatok (html és PDF) feldolgozása nem jár maradéktalan sikerrel, akkor értelemszerűen a Törvényfigyelő sem tudja az értesítő e-maileket legenerálni, illetve kiküldeni. (Pl. ha a scannelt PDF-ben a szöveg: "gazd aság", azaz van benne egy fölösleges szóköz, ebben az esetben nem jelez találatot a Törvényfigyelő, ha abban a "gazdaság" szót figyelteti a felhasználó.)

7. A Törvényfigyelő fenntartja a jogot, hogy a szolgáltatását a felhasználók előzetes értesítése nélkül szüneteltesse vagy megszüntesse.

8. Jelen felhasználási feltételek kizárólag a Törvényfigyelő ingyenes használatára vonatkoznak, ha a jövőben esetlegesen előfizetési díjhoz kötötté válik a szolgáltatás, arról a Törvényfigyelőn tájékoztatást teszünk közzé.